Vepřové plátky po indicku

18. listopadu 2008 v 14:24 | carotQua |  Kuchařka

Vepřové plátky po indicku

Potřebujeme:
4 vepřové řízky, 200 g rýže, 350 g ananasového kompotu, 150 g zeleného hrášku, 100 g strouhaného kokosu, 2 vejce, 400 ml vývaru, 1 lžíci solamylu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 feferonku, 1 cibuli, 1 lžíci másla, sůl, pepř.
Jak na to:
Maso omyjeme a osušíme. Naklepané plátky opečeme na oleji a pak je osolíme a opepříme. Zmírníme plamen a dusíme doměkka. Potom je vyjmeme a ponoříme na chvíli do vývaru.

Mezitím nakrájíme feferonky na kolečka a cibuli nadrobno. Necháme je zesklovatět na tuku. Přebranou rýži dáme vařit. Ananas scedíme a pokrájíme na kousky. Asi 5 minut před koncem varu je vmícháme společně s hráškem do rýže.

Okapané plátky obalíme v těstíčku z kokosu, hořčice a vajec a v troubě nebo na grilu je zapečeme dozlatova. Výpek zředíme trochou ananasové šťávy a zahustíme škrobem.

Příloha:
Podáváme s ochucenou rýží.

tak nechte si chutnat!!!!!!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Je libo mrkvička?

JO!
NE!

Komentáře

1 Petulla Petulla | Web | 18. listopadu 2008 v 14:28 | Reagovat

jů máš skvělej dess =))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama